Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

ΔΙΗΜΕΡΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ ΣΤ΄ ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ Κ. Π .Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ. ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ << ΥΓΡΟΤΟΠΟΙ >>Διήμερη Περιβαλλοντική επίσκεψη των μαθητών της Στ’ τάξης
στο ΚΠΕ Μεσολογγίου

       Οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης του σχολείου μας έλαβαν μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΚΠΕ Μεσολογγίου ‘’Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου’’ την Τρίτη 14 και την Τετάρτη 15 Μαΐου 2013. Οι μαθητές με τους δασκάλους τους φιλοξενήθηκαν από το ΚΠΕ Μεσολογγίου στο ξενοδοχείο ‘’THEOXENIA’’ .
      Την πρώτη μέρα έγινε η θεωρητική παρουσίαση του προγράμματος και στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στη Δημοτική πινακοθήκη, στον Κήπο των Ηρώων και στο Αιτωλικό.
      Τη δεύτερη μέρα επισκέφθηκαν τα σπίτια του Κωστή Παλαμά και Χαρίλαου Τρικούπη και με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς των ΚΠΕ πήγαν στη Λιμνοθάλασσα όπου είδαν τις πελάδες (κατοικίες των ψαράδων), τα ιβάρια (φυσικά ιχθυοτροφεία), τα σταφνοκάρια (βάρκες της λιμνοθάλασσας), παρατήρησαν τη χλωρίδα και την πανίδα, χωρίστηκαν σε ομάδες , συμπλήρωσαν τα φύλλα εργασίας που τους δόθηκαν, είδαν τα φοινικόπτερα με τηλεσκόπιο, ξεναγήθηκαν και έπαιξαν στις αλυκές.
      Το μεσημέρι μετά το φαγητό πέρασαν με το λεωφορείο τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου και επισκέφθηκαν τον Ιερό Ναό Αγίου Αντρέα στην Πάτρα.
    Οι μαθητές της Στ ‘ τάξης υλοποίησαν το πρόγραμμα ‘Υγρότοποι’’.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου